Pak Hypertensie aan nascholing 13 en 27 september

Datum: 
maandag 13 september 2021 - 19:30 t/m maandag 27 september 2021 - 21:00
Zorgprogramma: 
CVRM

Vereniging Arts en Leefstijl biedt geaccrediteerde scholingen aan in de vorm van webinars rondom verschillende leefstijlthema’s. Juist nu is een gezonde leefstijl van belang voor het optimaliseren van onze mentale en fysieke weerbaarheid, het verbeteren van chronische ziektebeelden en daarmee de kwaliteit van leven. Leefstijl loont, zowel voor de patiënt als de zorgprofessional. Maar hoe breng je leefstijl in de praktijkkamer? In samenwerking met VGZ bieden Vereniging Arts en Leefstijl en OCE Nijmegen een reeks scholingen aan voor een speciale prijs van €15,- (normale prijs: €50,- voor niet-leden; €35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl). De volgende leefstijlscholingen staan gepland op maandagavond 13 en 27 september en hebben als onderwerp ‘Pak Hypertensie Aan’. In een reeks van 2 scholingen leer je wat leefstijl kan doen bij hypertensie en leer je hoe je medicatie kunt afbouwen door leefstijlinterventies. De scholingen zijn virtueel, duren 1 1⁄2 uur, zijn deels interactief en zijn voor 3 punten geaccrediteerd bij KNMG (ABAN, artsen), NVvPO (praktijkondersteuners), V&VN (verpleegkundigen) en CADD van de NVDA (doktersassistenten).

13 SEPTEMBER: PAK HYPERTENSIE AAN - DEEL 1 (THEORIE)

Hypertensie is één van de meest voorkomende chronische aandoeningen en is vaak goed te voorkomen of te behandelen met leefstijlaanpassingen. Interventiecardioloog Tamara Aipassa gaat tijdens deze scholing uitgebreid in op hoe de verschillende leefstijlaspecten (BRAVO) ingezet kunnen worden bij de behandeling van hypertensie. Tamara laat zien hoe je in de praktijk samen met de patiënt met kleine aanpassingen in zijn of haar leefstijl al grote verbeteringen tot stand kunt brengen.

Deze scholing is gebaseerd op de door Vereniging Arts & Leefstijl uitgebrachte handleiding ‘Pak hypertensie aan’.

Spreker: Tamara Aipassa, interventiecardioloog

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687614815263830883/pak-hyperte...

Gebruik deze kortingscode om de scholing voor het gereduceerde tarief van €15 te volgen: F484E75B58

27 SEPTEMBER: PAK HYPERTENSIE AAN - DEEL 2 (CASUÏSTIEK)

Deze scholing is het vervolg van de gelijknamige scholing op 13 september. Tijdens die scholing is hypertensie besproken als één van de meest voorkomende chronische aandoeningen Tijdens deze tweede scholing zal Tamara Aipassa verder inzoomen op de praktijk met het bespreken van aansprekende casuïstiek (ook van de deelnemers).

Let op: deze scholing kan uitsluitend gevolgd worden wanneer er is deelgenomen aan ‘Pak Hypertensie Aan - deel 1’.

Spreker: Tamara Aipassa, interventiecardioloog

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: https://www.artsenleefstijl.nl/show/plan/3687614849625928547/pak-hyperte...

Gebruik deze kortingscode om de scholing voor het gereduceerde tarief van €15 te volgen: C8753B2AEE