Vergoedingen zorgprogramma COPD

 

U doet mee of gaat meedoen aan het zorgprogramma COPD. In dit ‘draaiboek van zorg’ zijn verschillende behandelingen (afspraken, controles) opgenomen. Een groot deel daarvan wordt vergoed, een deel niet. Dat heeft te maken met de afspraken die zorgverzekeraars maakten met OCE Nijmegen. En met de afspraken die OCE Nijmegen heeft gemaakt met zorgverleners. 

 

Welke behandelingen worden vergoed?

De behandelingen die u nodig kunt hebben, zijn vastgelegd in het zorgprogramma. Deze worden vergoed uit de basisverzekering. U hoeft de behandeling(en) niet te betalen en die kosten gaan ook niet af van uw eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Controles bij de huisarts of praktijkondersteuner
  • Overleggen tussen huisarts en longarts, voor advies
  • Eenmalig consult van longarts bij de huisartspraktijk
  • Advies bij stoppen met roken
  • Longonderzoek (spirometrie)

 

Bij welke zorgverleners worden mijn behandelingen vergoed?

Bovenstaande behandelingen kunt u bij verschillende zorgverleners krijgen. De zorg wordt alleen vergoed wanneer OCE Nijmegen afspraken heeft gemaakt met de zorgverlener.  Klik hier voor een lijst met alle zorgerveleners waar afspraken mee zijn gemaakt. Wilt u naar een andere zorgverlener waar OCE Nijmegen geen afspraken mee heeft gemaakt? Dat is mogelijk, maar dan wordt deze behandeling niet vergoed via OCE Nijmegen.

 

Welke behandelingen worden niet vergoed?

Sommige behandelingen worden niet vergoed. Dat komt omdat deze behandelingen:

  •  niet zijn opgenomen in het zorgprogramma, of
  •  via de aanvullende verzekering worden vergoed.

Denk hierbij aan medicijnen, fysiotherapie, of het bezoek aan een specialist in het ziekenhuis.

 

Het kan ook voorkomen dat OCE Nijmegen geen afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgverlener, of met uw zorgverzekeraar.

 

 

Wat ziet u op uw rekening of declaratie-overzicht?

Wanneer u aangemeld bent voor het zorgprogramma, ziet u een standaard bedrag van OCE Nijmegen op uw declaratie-overzicht van uw zorgverzekering. 

Dit bedrag ziet u per kwartaal staan. 

Het bedrag is gebaseerd op de gemiddelde kosten voor de chronische zorg van een patiënt met COPD: dit gaat niet van het eigen risico af en er zijn geen extra kosten voor de premie. 

 

Heeft u vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft.

Bel met OCE Nijmegen op (024) 352 35 81; wij staan u graag te woord.