Uw behandeling

Wellicht heeft u van uw huisarts de NHG-patiëntfolder ontvangen over diabetes. Daarin staat belangrijke informatie over diabetes en wat u er zelf aan kunt doen. Bij de behandeling van diabetes type 2 streven we naar een normale bloedsuikerwaarde in het bloed. Dit vermindert de kans op klachten en schade aan ogen, nieren, zenuwen, voeten en tenen. Als diabetes type 2-patiënt heeft u ook meer risico op hart- en vaatziekten. Daarom besteden we binnen de behandeling ook aandacht aan risicofactoren die daarmee samenhangen. Bijvoorbeeld roken, te weinig bewegen, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte.

De beste behandelaar bent u zelf!

U bent zelf de meest belangrijke persoon in de behandeling van diabetes. Niet roken, gezonde voeding, regelmatig bewegen, een verantwoord gewicht, een normale bloeddruk en kunnen de kans op complicaties sterk verminderen.

Ondersteuning

Soms lukt het niet om te stoppen met roken of iets te doen aan uw overgewicht. De huisarts en praktijkondersteuner kunnen u hierbij helpen.  Zij kunnen samen met u een plan opstellen.
Daarin staat wat u wilt bereiken en hoe u dat kunt aanpakken. Ook afspraken over medicijngebruik en hoe vaak u op controle komt staan in het plan.
U kunt hierbij rekenen op de ondersteuning van de praktijkondersteuner, de huisarts en andere betrokken zorgverleners, zoals de diëtiste.

Controle

Als u regelmatig uw diabetes laat controleren kunnen de huisarts en praktijkondersteuner u helpen eventuele complicaties te voorkomen. Ook als u geen problemen ervaart, is het belangrijk de geplande controles na te komen. Dat helpt om zo gezond mogelijk te blijven.